Izlazi mesečno, čita se godinama, a uči vekovima…

Feng Shui seminar u Subotici

Feng Shui seminar u Subotici, Hotel Gloria (konferencijska sala), 28. aprila 2012. (subota) od 13 – 16:00.
Stvari se ne dešavaju slučajno! Tako je pokretač radionice Lili Tanili Ljiljana Tanasić, Feng Shui savetnik koja već godinama za vaš časopis prevodi tekstove Mastera SBS Surendrana, koji je istovremeno i njen mentor.

Misija Lili Tanili radionice je širenje znanja o primeni Feng Shui pravila putem raznih edukativno-zabavnih akcija. Ovo je prvi seminar, a i sami znate kako je kada ste na početku. Zato vam se obraćamo prijateljskom molbom da nam pomognete u širenju informacija kako bi što više ljudi saznalo za Lili Tanili i njene Feng Shui programe u Srbiji.

Nakon Subotice, planiramo održavanje seminara sa istom temom u Beogradu, kao i u drugim mestima širom Srbije gde za to bude dovoljno interesovanja.

Prvi seminar posvećen je povoljnim pravcima u 2012. godini i načinima privlačenja pozitivnih rezultata, odnosno načinima podsticanja ostvarenja željenih ciljeva pojedinaca. Oni koji su malo više upućeni u Feng Shui, znaju da je razumevanje pravaca kompasa osnova Feng Shui znanja (škola kompasa).

Program seminara je podeljen na 3 časa:
Osnove Feng Shui-ja, značenje i važnost poštovanja povoljnih pravaca kompasa
Vaši povoljni životni i pravci u 2012. godini i kako da ih najbolje iskoristite
Određivanje pravaca pomoću kompasa uz praktičnu vežbu

04.03.2012 18-21 časova

AUTOGENI TRENING - SEMINAR

Podstaknut istočnjačkim meditativnim tehnikama, kao i jogom, AT obuhvata vežbe psihofizičke relaksacije koje se izvode ulaskom u stanje duboke opuštenosti. AT je u čitavom svetu poznata i priznata tehnika relaksacije i tela i psihe i jedan od najuspešnijih načina u borbi sa stresom, čime prevenira čitav spektar psihosomatskih oboljenja.
Autogeni trening nas uči "saradnji" sa stresom, i uvodi nas u zdraviji, opušteniji i uspešniji način življenja...

Šta se postiže autogenim treningom (za sao nekoliko minuta dnevnog vežbanja):
- odnosno sposobnost upravljanja stresom,
- pospešivanje cirkulacije,
- smanjenje ili eliminacija psihosomatskih oboljenja,
- bitno smanjenje, kao i eliminacija tegoba poput nesanice, migrene, "lupanja srca", strahova, nervoze, tenzije...
- unutrašnja stabilnost i mir,
- bolja koncentracija,
- sposobnost opuštanja,
- bolja fizička kondicija
- psihofizička relaksacija...

Trening počinje u nedelju 04. marta. O pojedinostima se možete informisati lično, putem telefona ili maila. Po završenom kursu dobijaju se sertifikati. (Za stručnjake se kurs se računa kao 10 sati iskustvenog rada na sebi)

Kurs vode sertifikovani AAT treneri (psiholozi)
Dragana Deh i Sonja Šovljanski
tel 065/2355532
efemeris@eunet.rs

18.02.2012 11-18 časova

Seminar SINASTRIJA u Rijeci, Hrvatska

Predavač- Astrolog Jelena Studen Vojvodić

Ljubav ostvarena kroz vezu s drugom osobom je unutarnja težnja svakog od nas. Da li ćemo s nekom osobom ostvariti kvalitetnu vezu, koji su potencijali veze, snaga privlačnosti, snaga ljubavi, seksualne i mentalne kompatibilnosti, koji su problemi...Odgovore na ova i slična pitanja možete saznati i naučiti koristiti u budućnosti na astrološkom seminaru o odnosima – sinastriji.

Seminar će se održati u Rijeci 18.02.2012 11-18 časova. Centar Althaea, A. K.Miošića 8/1 (bivši Xsilo). Prijave i dodatne informacijei na 091 17 66 888 (Dunja Turina) ili putem mail-a: dunja123@live.com

INTEZIVNI KURS NATALNE ASTROLOGIJE Intezivni kurs natalne astrologije u trajanju 32+8 časova (8 nedelja), nastava blok od cetiri školska časa. Predavanja su podeljena u 16 tematskih grupa:

 • 1.prirodni horoskop
 • 2.principi i smisao astrologije
 • 3.sazvezdja i znaci/razlika tropskog i sideralnog zodijaka
 • 4.planete/ polja /kuce
 • 5.aspekti
 • 6.planete u kućama
 • 7.odnosi planeta
 • 8.kvaliteti i elementi
 • 9.analiza horoskopa
 • 10.vladari kuća/polja/ dispozitori
 • 11.astrološke konfiguracije
 • 12.obrasci horoskopa
 • 13.umetnuti znaci i kuće
 • 14.retrogradne planete
 • 15.ekvidistanci
 • 16.eklipse

Kurs je namenjen svima koji su potpuni početnici ili imaju elementarno poznavanje astrologije te žele da ga unaprede i "popune" odredjene nedostatke u znanju.

Male grupe, do 8 polaznika. nastavu vodi Mihailo Čukić Cena kursa 200Eura-dinarska protivvrednost Sve informacije na 063/359-260

    

SEMINAR - AAT – autogeni trening (bez autosugestije) Podstaknut istočnjačkim meditativnim tehnikama, kao i jogom, AT obuhvata vežbe psihofizičke relaksacije koje se izvode ulaskom u stanje duboke opuštenosti. AT je u čitavom svetu priznata tehnika relaksacije i tela i psihe i jedan od najuspešnijih načina u borbi sa stresom, čime prevenira čitav spektar psihosomatskih oboljenja. Autogeni trening nas uči "saradnji" sa stresom, i uvodi nas u zdraviji, opušteniji i uspešniji način življenja...

Šta se postiže autogenim treningom (za samo nekoliko minuta dnevnog vežbanja):

 • - sposobnost upravljanja stresom,
 • - pospešivanje / regulacija cirkulacije i disanja,
 • - smanjenje ili eliminacija psihosomatskih oboljenja,
 • - bitno smanjenje, kao i eliminacija tegoba poput nesanice, migrene, "lupanja srca", strahova, nervoze...
 • - unutrašnja stabilnost i mir,
 • - bolja koncentracija,
 • - sposobnost opuštanja,
 • - bolja fizička kondicija...

Kurs se sastoji od 10 susreta 1x nedeljno u trajanju od 1-1,5h, što predstavlja najkvalitetniji oblik treninga i usvajanja vežbi. Poželjno je prisustvo na svakom sastanku, u cilju što boljeg usvajanja vežbi i naravno korišćenja dobrobiti ove tehnike relaksacije. Na kursu se uvežbava 6 osnovnih vežbi, nekoliko tehnika predvežbi, koje kasnije učesnici nastavljaju da vežbaju sami.

Pozitivni efekti vežbanja biće vidljivi već nakon par nedelja!

O pojedinostima se možete informisati lično, putem telefona ili maila.

Kurs vodi sertifikovani AAT trener i psiholog Dragana Deh, tel 065/2355532 efemeris@eunet.rs

Mogućnost izdavanja sertifikata (za stručnjake se kurs se računa kao 10 sati iskustvenog rada na sebi)

Opširnije: U stanju stresa nalazi se svaki čovek koji oseća da svu energiju kojom raspolaže mora upotrebiti da se od nečega zaštiti (Lindeman, 1979) Većina tegoba, pa i bolesti ima psihosomatatski karakter, odavno je dokazano. Postoji pet kategorija u kojima se mogu pojaviti simtomi stresa, a to su: fizički, intelektualni, emocionalni, socijalni i funkcionalni. Sve životne kategorije trpe kada nivo stresa postane toliki da ometa opštu, dnevnu funkcionalnost. "Opuštanje stvara osećaj zadovoljstva. Ko ume pravilno da se opusti, zaboravlja svoj urođeni strah..."

    

    

Godišnjak 8