Izlazi mesečno, čita se godinama, a uči vekovima…

Objavljeno u Godišnjaku br 7

    

O vašoj 2011. godini

Bojana Nenadić

    Već u martu 2011. Uran počinje da vrti novi svoj novi osamdesetčetvorogodišnji zodijački ciklus. Efekat njegovog ulaska u znak Ovna odmah će se osetiti. Do sada je energija iz svih nabujalih jezgra snalažljivo tražila put svog oslobađanja. U Ovnu će te sile biti eksplozivnije. Gledaćemo novi sedmogodišnji scenario globalizma, ovog puta ne sasvim kontrolisan i unapred osmišljen.

    Nas ipak više raduje efekat Jupiterovog hoda. Ove godine, on će brže nego obično proći kroz jedan znak i ući u sledeći, deleći godinu na dva dela, a naše poduhvate na dve jasne faze. U potrazi za prosperitetom uvek pokušavamo da zadovoljimo Jupiterova htenja. No, kad je u jednom znaku, raspolažemo informacijom gde leži pozitivizam, ali se ne možemo lako pozicionirati – gde smo u odnosu na cilj. Jupiter uvek ide dalje i hoće više, a njegova prekomernost je jedan od izazova koje je ponekad pametno zaobići.

    Jednostavan i funkcionalan savet za 2011. godinu bi glasio – do juna, dok Jupiter hita kroz znak Ovna treba inicirati nove poduhvate i to tako, da se tokom prvih pet meseci mogu obaviti sve aktivnosti, da bi mogla da nastupi njihova realizacija, materijalizacija i posledični efekat kada Jupiter stigne u znak Bika. Latite se dakle onih aktivnosti koje mogu da se zokruže u zbir svih pripremnih radnji do njihovog ploda. Ono što oformite do juna, to će se kasnije konkretizovati, koju biljku inspirišete da nikne, njene ćete plodove ugledati.

    Kako ovaj mehanizam treba primeniti kad je reč o vašem Sunčevom znaku - detaljnije je opisano u sadržaju koji sledi. Zapravo, razmatran je kompleksni uticaj planetarnih konstelacija u odnosu na vaše Sunce, tj. znak u kom ste rođeni. Svaka individua je nepregledni skup specifičnosti, kako psiholoških, tako i astroloških po svojoj natalnoj karti, a kad uključimo dimenziju vremena koja je glavni faktor naše analize, i koja ionako ne postoji kao dimenzija nego je samo privid, stvar se znatno komplikuje. Astrologija ipak najčešće sledi jednostavnost simboličkih obrazaca, pa bez obzira na vaš individualni slučaj, verujemo da ćete pronaći korisne savete i biti pozitivno inspirisani sadržajem Astrologosovog GODIŠNJAKA.

    

    

    

    

    

Godišnjak 8